The Gathering

Når det snakkes om internett arrangementer og datatreff, så kommer man ikke forbi The Gathering (heretter kalt TG) som arrangeres hver påske i Vikingskipet i Hamar. Dette er Norges største datatreff og verdens nest største. Kun slått av svenskenes Dreamhack. The Gathering skulle egentlig ha startet i 1991, men det ble året etter det kom i gang. De første årene flyttet arrangementet fra sted til sted. På grunn av økende interesse hvert år de første årene så endte man etter bare få år (1996) opp i Vikingskipet i Hamar, og har vært der siden den gangen. TG trekker i dag til seg over 5000 deltakere hver påske – i hovedsak unge mennesker med stor interesse for data og dataspilling.

Historie

Fra 1100 mennesker det første året i -92 til over 5000 de siste årene. Og vært utsolgt i snart 20 år (siden 1997). Oppstarten og det neste året fant sted i Skedsmohallen, mens Rykkinnhallen ble brukt i 1994. I 1995 prøvde de seg på andre siden av landet – i Stavanger Idrettshall. Men -95 ga nedgang i antall deltakere på grunn av reisestrekningen over til Vestlandet. Mens i Vikingskipet i Hamar i 1996 steg antallet deltakere igjen og siden -97 som nevnt har det vært fullt.

Men til tross for sine over 5000 deltakere hvert år så er TG bare det nest største datatreffet i verden. Svenskene slår oss langt ned i støvlene her….

DreamHack

DreamHack

DreamHack

DreamHack startet som et lite datatreff for skolekamerater og venner i kjelleren på Malung skole tidlig på 1990 tallet. I 1994 ble det flyttet opp i skolekafeteriaen og ble et av de større regionale datatreffene på den tiden. 94 utgaven var også den første utgaven som bar navnet Dreamhack.

I 1997 ble arrangementet flyttet fra Malung til Borlänge og ble det største LAN arrangementet I Sverige og det tredje største i Skandinavia. I 2001 måtte de flytte igjen – denne gangen til Elima Exhibition centre i Jönköping, hvor det fortsatt arrangeres.

Frem til år 2002 var DreamHack et årlig event, men fra dette året ble det gjort om til en sommer og en vinterutgave. Og siden den gangen har eventet bare vokst og vokst. I 2014 samlet det hele 26 600 deltakere.

Omstrukturering

I 2011 gjennomgikk DreamHack AB en reformasjon og fornyet hele sin administrasjon. Dette året var også DreamHack Winter arrangør av det første verdensmesterskapet for spillet League of Legends. De neste års League of Legends-VM ble avholdt uavhengig.

Omstrukturering

Omstrukturering

I 2012 ble det offentliggjort at DreamHack skulle være partnere med «Major League Gaming (MLG) and Electronic Sports League (ESL)” for å hjelpe til med veksten og utviklingen på det nord amerikanske og Europeiske eSport markedet.

Over hele verden

I dag finnes det LAN partyer og computer partyer over nesten hele verden. Alt fra de lokale små variantene til de store partyene, hvor jeg har beskrevet de to største i artikkelen her.

Slike store samlinger er ikke bare av interesse for deltakerne, men også for sponsorer av alt det utstyr som benyttes i computer sammenhenger. Som et lite apropos så ble DreamHack AB solgt i 2015 for 244 millioner svenske kroner!

Relaterte innlegg

Hva er hacking?Hva er hacking?

Hacking er å identifisere svakhet i datasystemer eller nettverk for å utnytte svakhetene for å få tilgang. Et annet ord for hacking som kanskje er lettere å forstå er «Uautorisert