Virus

Du sitter hjemme i godstolen med laptop’en eller nettbrettet ditt på fanget og bare koser det ved å surfe rundt på internett på alle dine favorittsider. Du leser nyheter, du er innom enkelte butikker og sjekker ut noen varer du ønsker deg men ikke har råd til enda. Du leser gjennom bloggene du har pekt ut som dine favoritter – så plutselig skjer det!  Ditt virus program kommer opp med en stor rød plakat som sier; VIRUS.

Hva nå? Du hadde jo antivirusprogram installert og har ikke tenkt mer på det. Men alle som har litt erfaring vet at antivirusprogrammer må oppdateres oftere enn mange andre programmer.

Men du hadde flaks denne gangen – plakaten som kom opp og sa virus var bare et varsel om at antivirusprogrammet ditt hadde stoppet et nytt virus – puuuuhhhhhh.

10 store virus etter år 2000

Virusene som heretter blir omtalt er bare sortert etter når de har vært på markedet og gjort skade – ikke etter hvor ille det har vært. Det være seg virus, ormer eller trojanere – kjært barn har mange navn. Selv om barnet i dette tilfellet ikke er elsket, så berører dets handlinger stadig flere mennesker i dagens samfunn. Datavirus har utviklet seg fra å være nerder som satt hjemme på gutterommet og lagde rampestreker, til å bli arbeidsverktøyet for organisert kriminalitet, statlig sabotasje og spionasje.

Her kommer en liste over 10 store virus som har angrepet etter år 2000;

  1. Love Letter/I LOVE YOU (2000)

Love Letter/I LOVE YOU kom inn i e-posten din og hadde nettopp budskapet som tittelen. Dette lurte flere millioner mennesker i år 2000 til å åpne en e-post med det tilsynelatende hyggelige budskapet. Men det var selvfølgelig ikke noe kjærlighetserklæring i e-posten, men et skadelig program som overskrev filer på brukerens datamaskin.

Love Letter/I LOVE YOU (2000)

Love Letter/I LOVE YOU (2000)

Etter å ha installert seg på din PC så begynte det å spre seg ved å selv sende e-poster til person fra din kontaktliste. Og «epidemien» var et faktum i løpet av få timer.

  1. Code Red (2001)

Code Red utnyttet en svakhet i Microsofts systemer. Code Red utnyttet et sikkerhetshull i Microsofts informasjons server. Dette blir i dag sett på som en forholdsvis uskyldig orm, men det spredte seg så uhyre raskt at det er med på listen her.

Code Red (2001)

Code Red (2001)

Den klarte f.eks. å slå ut nettsiden til Det hvite hus, slik at mange føderale nettsider følte at de måtte ta ned sine sider midlertidig for å sikre sidene.

  1. Slammer (2003)

Denne ormen slo ut blant annet minibankene til Bank of America. Ormen forstyrret både private og offentlige tjenester på nettet i Amerika. Et kjernekraftverk ble slått ut og i tillegg til nevnte bank slo den også ut nødtelefonnettet.

Slammer var en klassisk DDos-angriper. Den sendte ut en haug med nettverkspakker, dataenheter som overføres over nettet, slik at mange servere ble brakt i kne.

Slammer (2003)

Slammer (2003)

Mange av disse store virusene vil du som hjemmebruker av internett aldri oppdage eller bli rammet av. Det er sjelden noen av disse skadeprogrammene er lagd for å skade menigmann i gata. Det er som oftest de store firmaene som blir skadet.

Resten av listen kommer i neste artikkel, så følg med.

Relaterte innlegg

Virus del 2Virus del 2

Virusene som heretter blir omtalt er bare sortert etter når de har vært på markedet og gjort skade – ikke etter hvor ille det har vært. Det være seg virus,

The GatheringThe Gathering

Når det snakkes om internett arrangementer og datatreff, så kommer man ikke forbi The Gathering (heretter kalt TG) som arrangeres hver påske i Vikingskipet i Hamar. Dette er Norges største

Hva er hacking?Hva er hacking?

Hacking er å identifisere svakhet i datasystemer eller nettverk for å utnytte svakhetene for å få tilgang. Et annet ord for hacking som kanskje er lettere å forstå er «Uautorisert